postup:

Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.

Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.

Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.

Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílého vína – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.

Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.

Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: kochbar.de