postup:
Mrkev očistíme a nastrouháme. Chlebíček nakrájíme na kousky, nebo natrháme a zalijeme mlékem. Rozmícháme na kaši, případně umeleme v mlýnku na maso (zároveň jej tak očistíme od masa, pokud jsme si ho mlely sami doma).
Cibulku nakrájíme nadrobno a na troše oleje orestujeme dozlatova, přidáme i mrkev a spolu krátce restujeme. Potom všechny přísady (i chlebíček, který jsme si trochu vymačkali z mléka), smícháme s mletým masem (cibulovo-mrkvovou směs necháme chvíli vychladnout a až potom vmícháme do masa). Utřeme jednotnou směs, kterou dochutíme solí a pepřem.
Ze směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které překládáme na plech a uprostřed vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozpijeme jedno vejce a přidáme i trochu soli a pepře.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 stupňů a pečeme asi 40-45 minut. Posledních 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 220 stupňů a necháme zapéct dozlatova.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk