postup:

Vyšleháme vejce s cukrem po dobu 15 minut při vysoké rychlosti, dokud směs není provzdušněná a zpěněná.

Kávu rozpustíme v lžíci horké vody a necháme ji vychladnout.

Přidáme do těsta olej a pak ručně promícháme.

Přidáme i smetanu pokojové teploty a ručně dobře promícháme.

Smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme. Zamícháme ručně do těsta – zlehka.

Do samostatné misky dáme 4 až 5 polévkových lžic těsta a smícháme s 15 g hořkého kakaového prášku, rumem a rozpuštěnou kávou.

Nalijte bílou směs do bábovkové formy o průměru 20 cm (vymazaný, vysypanou moukou). Přidejte tmavé těsto pomocí lžíce na světlé těsto a smíchejte dvě těsta s párátkem – vytvoříme vzor.

Pečeme na 180 stupňů po dobu 40 minut.

Pak vyklopíme bábovku tiramisu z formy. Necháme ji úplně vychladnout, pak posypeme hořkým kakaem a nakrájíme na kusy.

zdroj:  giallozafferano