postup:

Masíčko si naklepeme pod igelitem, ochutíme solí, kořením a necháme chvíli marinovat. Brambory i cibuli nakrájíme na kolečka – osolíme.

Do hlubšího pekáče dáme vrstvu brambor, kolečka klobásky, posypeme cibulkou a uložíme plátky slaniny. Pokračujeme nakrájenou zelenou paprikou, kolečky rajčat a nakrájenou kapií.

Nyní uložíme plátky masíčka a přikryjeme zbytkem slaniny.

Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů 1 hodinu. Pak alobal sejmeme a pečeme ještě 20-25 minut bez alobalu. Můžeme si pochutnávat.

Do mísy můžete klidně přidat i kečup, hořčici nebo kyselou smetanu. Zelenina pustí dost šťávy, takže netřeba speciální podlévat, ale pokud se přece rozhodnete, vsaďte na vývar.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk