Šťáva z nakládaných okurek – vyplatí se pít?

Pro mnoho lidí zní představa pitné vody, ve které se nakládají okurky, přinejmenším podivně. Ne každý ví, že tato voda obsahuje tolik cenných složek jako okurky.

Pravidelné pití šťávy z okurek má velký vliv na naše zdraví a pohodu.

Zejména na podzim a v zimě. Jedna z blogerek na sobě provedla experimenty a rozhodla se pít takovou šťávu sedm dní. Mělo to nějaké pozitivní účinky?

Co obsahuje šťáva z okurek?

Když kupujeme nakládané okurky, většinou vodu vyhodíme, protože si neuvědomujeme, jaké poklady obsahuje. Okurková šťáva je ideální k pití pro sportující a na odtučňovací dietě, protože neobsahuje cukr ani tuk. Pravidelná konzumace pomůže lidem, kteří chtějí zhubnout.

Okurková šťáva také obsahuje antioxidanty, které chrání před mnoha nemocemi a oddalují proces stárnutí buněk.

Měli bychom na něj pamatovat při nachlazení a chřipce, protože obsahuje mnoho cenných vitamínů jako A, C a E. Tento nápoj je navíc fermentovaný, což znamená, že obsahuje pro naše tělo zdravé bakteriální kultury. Mají pozitivní vliv na bakteriální flóru. Budeme chránit svůj žaludek a střeva před nemocemi a jak známo, mnoho nemocí začíná ve střevech.

Šťáva z okurek díky obsahu octa osvěží náš dech . Doporučuje se také diabetikům trpícím cukrovkou 2. typu, protože kontroluje hladinu cukru v krvi.

Pokračování na další straně