Naše babičky byly kouzelničkami nejen v kuchyni, ale v celé domácnosti. Přinášíme vám několik perfektních vychytávek, které využijete každý den!

Mějte vždy po ruce bramborový škrob

Pomocník při žehlení

Chcete-li, aby bylo oblečení rovné jako z profesionální čistírny , použijte bramborový škrob. Přidejte 1 lžičku škrobu do 2 šálků vody, přelijte do láhve s rozprašovačem a nastříkejte na oblečení před žehlením.

Žehlení půjde jedna radost a oblečení bude dokonale rovné a bez záhybů.

Potřebujete rychle vyčistit prádlo, lze to i bez praní!

Nejlepší nápady na váš e-mail

Nechte se inspirovat! Každý den vám pošleme souhrn nejlepších nápadů přímo na váš e-mail.

Poznejte tento malý nouzový trik – suché praní, které funguje na stejném principu jako suchý šampon .

Oblečení, které potřebujete vyčistit vložte do igelitky nebo sáčku a nasypte do ní 2 šálky bramborového škrobu , zauzlete tašku a třeste. Nechte působit přes noc a ráno jednoduše vyjměte a škrob vytřepejte.

Oblečení je čisté a bez zápachu.

Perfektní k čištění oken

Připravte si perfektní a levný čistič oken. Smíchejte  1 šálek vody s 1 šálkem bílého octa  a přidejte  1 lžíci bramborového škrobu .

Potom prostředek nastříkejte na okna a omyjte jako obvykle. Okna budou nádherně lesklá a beze šmouh.

Zachovejte chuť a šťavnatost česneku

Čerstvost a šťavnatost česneku uchováte pomocí soli. Dejte jej do dózy se solí a můžete skladovat klidně i rok, aniž by se změnila jeho chuť či šťavnatost.

Sušení vlněného oblečení

Nejlepší způsob, jak vysušit vlněný svetr, je pomocí silonkových punčoch.

Punčochové kalhoty provlečte do rukávů svetru a vrch provlečte skrz otvor pro hlavu.

Zavěste jej, jak je to znázorněno na obrázku. Tímto způsobem se svetr nenatáhne a rychleji vyschne.

Boj proti hmyzu

Dejte bobkové listy do misky na cukr, mouku a všude tam, kde hrozí invaze moly a brouků. Tímto způsobem zastrašíte také mravence, mouchy a jiný hmyz.

Do šlehačky není třeba ztužovač

Chcete-li získat perfektně ušlehanou šlehačku, která dokonale drží tvar, přidejte během šlehání vaječný bílek.

Pokračování na další straně