postup:
Oddělíme si bílky a žloutky.
Metličkou smícháme žloutky se solí a vanilkovým extraktem.
V samostatné misce vyšleháme z bílků sníh. Během šlehání vmícháme cukr – cukr vést na 3x.
Žloutkovou hmotu nalijeme do sněhu a vyšleháme.
Do hmoty ručně vmícháme prosátou mouku.
Z těsta odebereme do samostatné misky asi 2 lžíce a přidáme mléko a olej (obě pokojové teploty). Promícháme a vmícháme zpět do těsta.
Malou formu s vyššími okrajem vyložíme po obvodu papírem pečení. Nalejeme do ní těsto a potom pomocí párátka uděláme v cestě spirálu – od středu směrem ke krajům.
Potom formou párkrát ťukneme o pracovní desku – dostaneme tak z těsta vzduchové bublinky.
Takto pečeme při teplotě 170 stupňů ve vyhřáté troubě 30 minut.
Po vyjmutí z trouby opět ťukneme formou párkrát o pracovní desku a korpus snadno z formy vyjmeme.
Oddělíme papír a po vychladnutí krájíme.
Video postup:
Zdroj:Dobrenoviny.sk