postup:

Oddělíme si bílky a žloutky.

Metličkou smícháme žloutky se solí a vanilkovým extraktem.

V samostatné misce vyšleháme z bílků sníh. Během šlehání vmícháme cukr – cukr vést na 3x.

Žloutkovou hmotu nalijeme do sněhu a vyšleháme.

Do hmoty ručně vmícháme prosátou mouku.

Z těsta odebereme do samostatné misky asi 2 lžíce a přidáme mléko a olej (obě pokojové teploty). Promícháme a vmícháme zpět do těsta.

Malou formu s vyššími okrajem vyložíme po obvodu papírem pečení. Nalejeme do ní těsto a potom pomocí párátka uděláme v cestě spirálu – od středu směrem ke krajům.

Potom formou párkrát ťukneme o pracovní desku – dostaneme tak z těsta vzduchové bublinky.

Takto pečeme při teplotě 170 stupňů ve vyhřáté troubě 30 minut.

Po vyjmutí z trouby opět ťukneme formou párkrát o pracovní desku a korpus snadno z formy vyjmeme.

Oddělíme papír a po vychladnutí krájíme.

Video postup:

Zdroj:Dobrenoviny.sk