postup:

Vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a minerálkou do pěny. Přidejte olej, mouku smíchanou s čokoládou, ořechy a práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech pokrytý papírem a vymazaný. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 30-40 minut. Nechte vychladnout.

Na krém nejprve namočte želatinu ve studené vodě. Smíchejte kysanou smetanu, jogurt a cukr. Želatinu rozpusťte podle návodu a promíchejte. Do krému přidáme želatinu i šlehačku.
Vychlazené těsto potřete trochou krému. Smíchejte mléko a rum, namáčejte do nich piškoty a uložte na krém. Přikryjte dalším krémem, ovocem a zbytkem krému. Chladíme 4-5 hodin.

Zdroj:chefkoch.de