Snad ani neexistuje žádné jiné onemocnění, které by bylo předmětem většího vědeckého zájmu než právě rakovina. Důvodem je vysoký počet lidí, kteří onemocněli rakovinou.Během rozsáhlého vědeckého zkoumání se přišlo na to, že některé potraviny jsou při ničení rakovinných buněk nadmíru efektivní.Jde o velmi důležité zjištění, protože chemoterapie má dva zásadní problémy.

Dva velké problémy chemoterapie

Prvním problémem chemoterapie je její vysoká toxicita pro tělo. V důsledku toho zabíjí nejen rakovinné buňky, ale i buňky zdravé.Její nasazením nejednou dochází ke zničení důležitých životních orgánů a pacient pak umírá. Ne však na rakovinu, ale na následky léčby.Druhým problémem je fakt, že chemoterapie sice zabíjí rakovinné buňky, ale nikoliv kmenové rakovinné buňky. Z těch se pak vytváří nové nádory.