Celá pravda o chlebu ze supermarketu

Také stojí za to vědět, že chléb ze supermarketu obsahuje L-cystein ​​(E920), zlepšující látku zrna, díky níž je těsto měkké. Obilí je však příliš drahé, proto se často používají vlasy z kadeřnických salonů nebo popelnic. Když se vyrábí L-cystein, vlasy se rozpustí v kyselině a poté se z nich vytvoří prášek, který se přidá do mouky. Co to dělá? Díky tomu je chléb pružný, nedrolí se a nelepí.

V našich polských obchodech chléb z E920 spíše nenajdeme, ale stojí za to vzít v úvahu, že těsto je často dodáváno z Číny. L-cystein je nebezpečný zejména pro alergiky a těhotné ženy.

Je tedy lepší koupit chleba v pekárně nebo si ho upéct doma. Pak si můžeme být jisti, že kvalita bude dobrá.

Zdroj:o2.pl