Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Nastrouhejte tři mrkve. Cibuli a mrkev osmahněte do měkka. Přidejte nakrájené zelí a restujte dalších 20 minut. Osolte a opepřete a přidejte koriandr. Přidejte zeleninu k mletému masu, promíchejte a osolte. Přidejte utřený česnek a rozmixujte do úplně hladka.

Ze směsi vytvarujte bochánky a na prudkém ohni je několik minut opékejte z obou stran dozlatova. Osmahněte cibuli a mrkev, přidejte rajčatový protlak, sůl, pepř a trochu cukru, protože rajčata jsou kyselá. Přidáme ještě trochu zakysané smetany a několik minut povaříme.

Mleté maso vložíme do formy a zalijeme omáčkou a zakysanou smetanou; pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 35 minut.