Postup:

Červenou řepu si nakrájejte na plátky o tloušťce asi 6 – 8 mm a pevně je naplňte do džbánu.

Do spodních vrstev řepy přidejte koření.

Potom přidejte vrstvu řepy a opět pepř, bobkový list a rozmačkaný česnek.

Další červenou řepu naplňte do uzavíratelné sklenice stejným způsobem.

Potom si připravte převařenou vodu, ve které rozmíchejte lžíci soli.

Tímto nálevem zalijte červenou řepu.

Foto: 

pixabayNa nálev můžete použít také směs minerálky a soli.

Džbán pak zakryjte papírovou kuchyňskou utěrkou a zagumičkujte.

Uzavíratelnou sklenici uzavřete víčkem.

Červená řepa musí být natlačena ve sklenicích opravdu natěsno, aby ji nálev pak nevytlačil nahoru.

Nyní je třeba nechat sklenice odležet 7 dní při pokojové teplotě. Každý den je však třeba nálev promíchat.

Potom džbán vždy zakryjte novou papírovou utěrkou.

Po cca 4 dnech už bude zjevný proces fermentace a na vrchu bude vytvořena pěna – to je normální.

Foto: 

pixabay

Opět jen promíchejte a můžete vždy 1 lžíci odebrat a ochutnat.

Nádoby je však třeba vždy dobře uzavřít, protože pokud by přišly do kontaktu se vzduchem, vytvoří se plíseň.

Hotový nápoj přeceďte přes sítko a papírovou utěrku.

Potom šťávu přelijte do lahví, dobře uzavřete a užívejte denně pro podporu imunity.