Palačinky jsou jedním z mých oblíbených jídel. Mohu je jíst kdykoli během dne. Jsou vhodné k snídani, obědu i večeři. Jejich příprava navíc není příliš složitá.

Do palačinek můžete přidat prakticky cokoli – něco sladkého jako javorový sirup nebo med, něco tak specifického jako slanina nebo mleté ​​maso. I když mám nejraději ovocné placky – mojí oblíbenou kombinací jsou borůvky a banány.

Všichni víme, jak palačinky vypadají. Pokud to není japonská verze palačinek. Mám podezření, že jste takového ještě neviděli. Jsou to zdaleka nejvyšší palačinky, jaké jsem kdy viděl.

Japonská kuchyně nám poskytla mnoho zajímavých a chutných jídel. Přestože si ji mnozí z nás spojují hlavně se sushi, stojí za to vědět, že japonská kuchyně je proslulá také svou sladkostí. Palačinky, o které se s vámi dnes podělím, nejsou výjimkou – to je další lahůdka přímo ze země třešňových květů.

Na rozdíl od našich palačinek je japonská verze tohoto jídla velmi vysoká a nadýchaná. Připravují se také s přídavkem citronu nebo vanilky. Výsledek je vynikající!

Složení:

• 250 gramů mouky

• 1/4 čajové lžičky jedlé sody

• ½ čajové lžičky prášku do pečiva

• špetka soli

• 1 žlutý a 3 bílky

• 25 gramů rozpuštěného másla

• 30 gramů cukru (k přidání do bílkovin)

• 150 gramů podmáslí

• strouhaná kůra z 1/4 citronu (pokud nepřidáte citronovou kůru, přidejte 1 lžičku vanilky) – MUSÍTE PŘIDAT jednu z těchto přísad

• 1/2 čajové lžičky citronové šťávy

Pokračování na další straně

1
2