Cibule se široce používá při léčbě hnisavých ran, popálenin kůže, mastitidy, osteomyelitidy, stomatitidy, trofických vředů, onemocnění horních cest dýchacích a plic. Cibule je užitečná při chřipce, protože zabraňuje bakteriálním komplikacím.

Cibule posiluje imunitní systém, pomáhá při bolestech v krku a rýmě a oddaluje nemoci, jako je ateroskleróza a hypertenze.

Čerstvou cibuli se doporučuje užívat perorálně, počínaje 10 gramy a postupně zvyšovat její denní spotřebu. Konzumace cibule tímto způsobem zabraňuje bronchitidě, tuberkulóze, nízké kyselosti žaludeční šťávy, zácpě, prostatitidě a helmintické invazi.

Čerstvá cibule dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi a je dobrá i při dietě.
Při akutních onemocněních se cibule užívá 2krát denně, při chronických – 1krát denně, 15 až 20 minut před jídlem.

Pečená a sušená cibule je zvláště užitečná při ischemické chorobě srdeční, poruchách srdečního rytmu, hypertenzi, tuberkulóze, gastritidě atd.

Při všech těchto léčbách se pražená nebo sušená cibule užívá perorálně od 50 do 100 gramů, 1 až 2krát denně, 15 minut před jídlem. Průběh léčby je 3 týdny, po 10 dnech se léčba opakuje.

Při kožních onemocněních se podle závažnosti procesu dělají zábaly s vařenou nebo restovanou cibulí 1x až 4x denně. 

Zdroj.Lifehacker