Dušená kuřecí játra na smetaně
Co budeme potřebovat k přípravě dvou porcí
- 400g kuřecích jater
- 3 cibule
- 3-4 lžíce rostlinného oleje
- 2-4 lžíce zakysané smetany
- pepř
- sůl
- Petrželka (dle chuti)
Příprava
Cibuli očistěte, omyjte a nařízněte na poloviční kolečka.
Játra omyjte, otřete a nařežte na kousky.
Zahřejte si pánev, dejte na ni olej, přidejte cibuli a smažte 3-4 minutky, za stálého míchání až dozlatova.
Přidejte játra a během míchání smažte další 3-4 minuty na silnějším plameni. Osolte a opepřete.
Nezapomeňte na 3-4 lžíce zakysané smetany.
Vše poduste na středním plameni po dobu 5 minut.
Hotový pokrm můžete ozdobit například čerstvou petrželkou.
Kuřecí játra by se hned po zhotovení měla zkonzumovat a nenechávat na další den.
Vařené jídlo by v žádném případě nemělo chutnat nahořkle, bylo by to znamení, které naznačuje špatnou kvalitu výrobku.
Podělte se tímto článkem s vašimi přáteli, aby se i oni dozvěděli o této zdravé potravině!