Dušená kuřecí játra na smetaně

Co budeme potřebovat k přípravě dvou porcí

  • 400g kuřecích jater
  • 3 cibule
  • 3-4 lžíce rostlinného oleje
  • 2-4 lžíce zakysané smetany
  • pepř
  • sůl
  • Petrželka (dle chuti)

Příprava

Cibuli očistěte, omyjte a nařízněte na poloviční kolečka.

Játra omyjte, otřete a nařežte na kousky.

Zahřejte si pánev, dejte na ni olej, přidejte cibuli a smažte 3-4 minutky, za stálého míchání až dozlatova.

Přidejte játra a během míchání smažte další 3-4 minuty na silnějším plameni. Osolte a opepřete.

Nezapomeňte na 3-4 lžíce zakysané smetany.

Vše poduste na středním plameni po dobu 5 minut.

Hotový pokrm můžete ozdobit například čerstvou petrželkou.

Kuřecí játra by se hned po zhotovení měla zkonzumovat a nenechávat na další den.

Vařené jídlo by v žádném případě nemělo chutnat nahořkle, bylo by to znamení, které naznačuje špatnou kvalitu výrobku.

Podělte se tímto článkem s vašimi přáteli, aby se i oni dozvěděli o této zdravé potravině!