postup

Z droždí, dvou lžic mouky, lžíce cukru a trochy vlažného mléka připravte kvásek a na teplém místě jej nechte vzejít. Zbylou mouku s cukrem nasypte do mísy. Přidejte kvásek, vanilkový cukr, vejce, vychlazený rozpuštěný rostlinný tuk a špetku soli. Postupně přilévejte zbylé vlažné mléko a vypracujte vláčné těsto, které pak nechte v teple vykynout.

Polovinu těsta rozválejte na pomoučeném vále na hrubší plát. Pokrájejte na dílky a naplňte náplní – tvarohovou nebo povidlové. Každý dílek zabalte tak, aby vám náplň nikde nevytékala. Vytvořeno buchty potřete pořádně ze všech stran rozpuštěným rostlinným tukem a skládejte těsně vedle sebe do předem vymazaného pekáče. Pekáč je třeba vymazat včetně stěn. S druhou polovinou udělejte totéž.

V pekáčku nechte buchty ještě asi 15 minut kynout. V troubě vyhřáté na 170 ° C je pak pečte asi 25 minut podle typu trouby. Po vyjmutí z trouby potřete buchty zbytkem rostlinného tuku. Vychlazené buchtičky podávejte pocukrované.

Zdroj:Tojenapad.sk