Každý z nás ve své kuchyni uplatňuje nějaké triky při vaření. V tom případě je důležité dodržovat nejen návod v receptu, ale také znát různé tipy pro ještě lepší výsledek. Pokud jste ještě nenabrali rady z kuchařských knih, přečtěte si tento článek, protože v něm jsou všechny moudrosti zkušených hospodyněk a šéfkuchařů.

polévky

  • Aby byla okroška (ruská studená polévka) ostrá, zelenou cibulku přetřete česnekem a solí. Klidně můžete do polévky přidat i strouhaný křen.
  • Pokud jste vaši polévku přesolili, vložte do ní rýži zabalenou v gáze. Povařte 5 minut a následně gázu vyberte, protože již absorbovala přebytečnou sůl.
  • V případě, že chcete mít dokonale čistý vývar, během vaření do něj umístěte umyté vaječné skořápky a hotový vývar přeceďte.
  • Aby fazole na boršč neztmavly při vaření nepřikrývejte hrnec pokličkou.

článek pokračuje na druhé stránce….