postup:

Vlažné mléko smícháme s vodou, droždím a cukrem – dobře rozmícháme. Postupně přimícháme bílek, olej a nakonec prosátou mouku se solí. Mouku přidáváme postupně dle konzistence těsta a nejdříve ji zamícháme do těsta metličkou a pak, když je těsto hutnější pomůžeme si rukou.

Těsto přikryjeme fólií a necháme vykynout.

Těsto vyformujeme na hrubší placku a rozdělíme na 10 trojúhelníčků.

Každý vyformujeme do zboží bochánky a následně rozválíme na co nejtenčí placku.

Nyní placky začneme ukládat na sebe s tím, že každou potřeme rozpuštěným máslem. Takto vrstvíme, dokud nemieme všechny kousky těsta.

Nyní výslednou vrstvenou placku posypeme moukou a rozválíme na tenko.

Nyní placku rozdělíme na 4 části a každou rozřízneme trojúhelníky – na širší část navrstvíme libovolnou náplň.

Srolujeme, uložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem av středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Viz video postup krok za krokem

Pokračování na další straně…