Postup přípravy

Nejlépe si den předem připravíme těsto, ale není problém, když je někdo velmi hladový u dělá si ho hned, ale odleželé těsto je potom jako fantazie.

Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mléka s cukrem, dáme kvasnice. Přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.

Dáme do většího / např. igelitka / mikrotenového sáčku, / zde jsem si nechala poradit od maminek a dávám už těsto do větší misky a přikryji / a vložíme do ledničky, tam to naroste – nakyne a vydrží i 3-4 dny.

A pro ty kteří nevydrží, těsto smažíme hned na rozpáleném tuku, stačí když se na jeden langoš odebere cca hrst těsta a smažíme způsobem: první strana pod pokličkou, druhá bez pokličky, ale zkoušela jsem to i bez pokličky – pak Vám olej neprská ​ a byly stejně dobré.

Dochutíme podle chuti, nejlépe všechno. Česnek, smetana, sýr, kečup.

Dobrou chuť!