Postup:

Do mísy nasypeme prosátou mouku, uděláme v ní důlek, nalijeme 200 ml vlažné vody a rozdrobíme droždí.

Počkáme asi 5 minut, dokud vyjde kvásek.

Přidáme 2 nastrouhané uvařené brambory, sůl a tolik vlažné vody, aby bylo bylo těsto vláčné.

Na míchání můžeme využít šlehač s nástavci na těsto. Míchání trvá asi 5 minut, nemusíte hníst jako klasický chléb. Těsto přikryjeme a necháme asi 15-20 minut kynout.

Prohněteme rukou a můžeme přidat kmín, semínka, nebo jiné přísady. Těsto dáme do vymazané formy a necháme chvilku kynout a dáme do trouby.

V troubě vyhřáté na 270 stupňů pečeme 15 minut a pak snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě 1 hodinu.

Vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme krájet. Chleba skladujeme zabalený do utěrky – vydrží i týden!

Dobrou chuť!