Postup

1. ½ mléka zahřejeme, přidáme rozdrcené droždí a 1 lžíci cukru. Počkáme až vyjde kvásek.

2. Do samostatné misky nasypeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké, vláčné těsto.
3. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Potom těsto přemístíme, opět přikryjeme a necháme ještě přibližně půl hodinku – až hodinku kynout.
4. Vykynuté těsto prohodíme na pomoučený vál a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z těsta pomocí poháru vykrajujeme kruhy, které prohodíme na plech vyložený pečícím papírem.

5. Do každého kousku uděláme menší jamku – můžeme na to použít vařečku nebo lžičku.

6. Přikryjeme utěrkou a dokud se zahřeje trouba, necháme ještě kynout (přibližně 20 minut).

7. Pečeme při teplotě 190 stupňů dokud povrch šišek není zlatavý.

8. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a do otvoru dáme marmeládu. Nakonec posypeme práškovým cukrem.

Zdroj:somzena