Co by se mělo dělat? Pracovní postup

Pro ty, kteří chtějí změkčit maso tímto způsobem, musíte udělat následující. Před definicí masného výrobku v jedlé sodě by měl být důkladně omyt a vysušen pomocí papírových ručníků. Poté jsem na prkénku nakrájel výrobky na kostky o velikosti 30×30 mm. Sodu bikarbonu jsem vložil do samostatné nádoby.

Dále v něm budu vařit porcované kousky masa. Po dokončení těchto kroků je nutné, aby byly dobře napuštěny. Za tímto účelem vložím maso do chladničky. Po pěti hodinách může být odstraněn. Před přímou přípravou pokrmu maso důkladně opláchněte. Je pozoruhodné, že po tomto ošetření by měla být sůl přidávána méně. Je snadné změkčit divokého zajíce sodou. V takovém případě se obejdete bez namáčení jatečně upraveného těla v mléce.

Zdoj:youtube