Abychom zjistili, že jsme si koupili dobrý meloun, musíme ho otevřít. Pokud v něm uvidíte jednu nebo více trhlin, je velmi pravděpodobné, že nemáte co do činění s přírodním ovocem. Jaké je vysvětlení?

Existuje chemická látka, která stimuluje růst melounů, forchlorfenuron. Ačkoli je jeho používání v mnoha zemích zakázáno, stále není všudypřítomné: proto je důležité povědomí.

Melouny od maďarského producenta lze zároveň konzumovat s jistotou a také to slibuje mnoho zdravotních výhod:

1.) Je plný antioxidantů, zejména lykopenu, jehož obsahuje podstatně více než surová rajčata. Hodně váže volné škodlivé radikály, zpomaluje proces stárnutí a posiluje imunitní systém

2.) Silně hydratuje tělo, protože obsahuje hodně vody. Pomáhá rychleji odstraňovat toxiny z našeho těla a extrémně silně podporuje ledviny a střeva.

3.) Meloun je velmi bohatý na vitamíny, obsah vitaminu C podporuje zdraví cév, dásní a zubů. Také posiluje imunitní systém a pomáhá tělu produkovat kolagen, látku nezbytnou pro zdraví pokožky a pojivových tkání.

Díky obsahu vitaminu B6 také podporuje metabolismus a pomáhá předcházet a bojovat proti chronické únavě. Kromě toho obsahuje významné množství vitaminu A a vitaminu B1.

4.) Protože v něm nacházíme draslík i vitamin B6 ve velkém množství, sportovci jej také rádi konzumují, protože brání svalovým křečím. Pomáhá bílkovinám optimálně se vstřebávat v těle a podporuje hydrataci a doplnění minerálů po cvičení!

Nezapomeňte sdílet, aby o tom vaši přátelé věděli!

Zdroj:tudnodkell.info