Hřebíček je koření, které není nikomu neznámé, se kterým se nejčastěji setkáváme v zimních měsících, neboť je nezbytnou složkou mnoha zimních pochutin a nápojů.
Drobná, hřebíčkovitá bylinka se po celém světě používá k dochucování likérů nebo k výrobě kosmetiky.
Naturopatie také rozpoznala svůj antibakteriální účinek: zjistěte, na jaké zdravotní problémy poskytuje řešení!
Sušené pupeny hřebíčku obsahují třísloviny a mnoho silic. Pokud jej používáte k léčebným účelům, nemůže být příliš starý: pokud při řezání hřebíčku nevytéká olej, je již nepoužitelný – protože je příliš suchý. Hřebíčkový olej se skládá především z eugenolu, který má baktericidní, narkotické, ale mírně žíravé účinky. Málokdo ví o jeho úžasných účincích v domácnosti a téměř nikdo neví, co dokáže mimo kuchyni.
Pokračování na další straně