ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

  1. Míchejte měkké máslo (při pokojové teplotě) a špetku soli mixérem po dobu 60 sekund. Poté přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a pokračujte v míchání vysokou rychlostí po dobu 2-3 minut, dokud nezískáte nadýchané, homogenní a bělavé složení.
  2. Přidejte vejce. Vše promíchejte po dobu 3 minut.
  3. Postupně přidávejte prosévanou mouku a kombinujte ji s práškem do pečiva. Nejprve promíchejte mixérem, poté špachtlí a teprve na konci sbírejte těsto rukama. Musí být hladký, homogenní, měkký a snadno rozbitelný na kousky.
4. Těsto položte na kousek papíru na pečení a válečkem ho roztáhněte do obdélníkového plechu o tloušťce 5 mm a rozměrech 30 x 35 cm. Při protahování zajistěte okraje stěrkou. Přeneste horní část na plech.  Propícháme vidličkou.
Pečte 10-12 minut, dokud okraje nezhnědnou, v předehřáté troubě na 200 ° C °.

.Ostrým nožem vyrovnejte okraje horké pracovní desky a poté ji rozkrojte na polovinu. Nechat vychladnout.

Vložte zbývající kusy po vyrovnání okrajů desky do plastového sáčku. Rozdrťte je válečkem, dokud se z nich nestanou drobky.

9. opatrně přeneste horní část na prkénko nebo podnos. Naneste polovinu džemu na jeho povrch a okraje nechejte volné (aby se džem po přikrytí druhou deskou nerozlil na talíř). 
 Druhou půlku dejte na první a zcela ji namažte zbývajícím džemem a zakryjte její okraje.
 Posypeme strouhankou (drobky) na druhou vrstvu džemu.
 Potom to nakrájejte na čtverce.



 

Přejeme vám dobrou chuť 



Zdroj:retete-usoare.eu