ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
- Míchejte měkké máslo (při pokojové teplotě) a špetku soli mixérem po dobu 60 sekund. Poté přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a pokračujte v míchání vysokou rychlostí po dobu 2-3 minut, dokud nezískáte nadýchané, homogenní a bělavé složení.
- Přidejte vejce. Vše promíchejte po dobu 3 minut.
- Postupně přidávejte prosévanou mouku a kombinujte ji s práškem do pečiva. Nejprve promíchejte mixérem, poté špachtlí a teprve na konci sbírejte těsto rukama. Musí být hladký, homogenní, měkký a snadno rozbitelný na kousky.
4. Těsto položte na kousek papíru na pečení a válečkem ho roztáhněte do obdélníkového plechu o tloušťce 5 mm a rozměrech 30 x 35 cm. Při protahování zajistěte okraje stěrkou. Přeneste horní část na plech. Propícháme vidličkou.
Pečte 10-12 minut, dokud okraje nezhnědnou, v předehřáté troubě na 200 ° C °.
.Ostrým nožem vyrovnejte okraje horké pracovní desky a poté ji rozkrojte na polovinu. Nechat vychladnout.
Vložte zbývající kusy po vyrovnání okrajů desky do plastového sáčku. Rozdrťte je válečkem, dokud se z nich nestanou drobky.
9. opatrně přeneste horní část na prkénko nebo podnos. Naneste polovinu džemu na jeho povrch a okraje nechejte volné (aby se džem po přikrytí druhou deskou nerozlil na talíř). Druhou půlku dejte na první a zcela ji namažte zbývajícím džemem a zakryjte její okraje. Posypeme strouhankou (drobky) na druhou vrstvu džemu. Potom to nakrájejte na čtverce.
Přejeme vám dobrou chuť Zdroj:retete-usoare.eu