postup:
V misce smícháme všechny přísady na těsto a vypracujeme polotuhé těsto, pokud je třeba, přidáme více zakysané smetany, ale těsto by nemělo být velmi měkké.
Vypracované těsto necháme odpočívat asi 30 minut (pokud jste nedočkaví, dá se s ním pracovat i hned, ale doporučuji nechat odležet).
Potom těsto rozválíme na tloušťku asi 3-4 mm a nakrájíme na obdélníky, čtverce nebo trojúhelníky, podle každého fantazie a chuti. Já je pak nařízneme a otvorem přetáhnu jeden koneček a nechám tak.
Dobře si rozehřejeme olej, musí ho být více, aby Fankel v něm plavaly, jako když děláme koblihy. A smažíme z obou stran na nepříliš prudkém ohni.
Hotové Fankel klademe na misku, posyp práškovým a vanilkovým cukrem.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk