postup:
Arašídy oloupeme a nasekáme nebo nameleme na malé kousky.
Připravte krém: Nalijte smetanu do mísy a vyšlehejte. Za stálého šlehání přidejte kondenzované mléko. Přidejte i tvaroh a vše spolu dobře promíchejte tak, aby vznikla jednotná hmota.
K hotovému krému přidejte arašídy a jemně promíchejte. Dejte krém do chladničky. Vanilkové sušenky se rozdrtí na jemnou drobenku ke které přidejte kakao.
Smíchejte rozpuštěné máslo, smetanu a vymíchejte na jednotnou hmotu. Výsledná kapalina se nalije do suché směsi a smísí se. Výsledkem by měla být homogenní hmota.
Vezměte formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem. Část sušenkovou „cesta“ se přeloží do formy a dobře zatlačí. Naneste silnější vrstvu krému na vrch, pak další vrstvu těsta a opět vrstvu smetany. Formu dejte do chladničky.
Připravte polevu: Do misky nalijte smetanu a důkladně ji zahřejte. Čokoládu rozdělte na kousky a přidejte do smetany. Mírně zamíchejte a nechte 2-3 minuty, pak míchejte, dokud nebude směs hladká.
Vyberte koláč z chladničky a nalijte na vrch polevu. Vložte zpět do chladničky a nechte vychladit 2 – 8 hodiny.
Po stanoveném čase se koláč opatrně vyjme z formy. Ozdobte dle vašeho vkusu a podávejte.
Zdroj:Dobrenowiny.sk