potřebujeme:
1 Palmarin

200 g krystalového cukru

200 g ořechů (100 g umletých, 100 g rozdrcených)

1 salko

dortové oplatky

Pokračování na další straně…

postup:
Jako první si připravte ořechy tak jak je zmíněno výše. Polovinu rozemele a druhou polovinu rozdrťte paličkou na maso. Cukr si nechte na pánvi zkaramelizovat a přidejte celý Palmarin. Jakmile se rozpustí přidejte salko. Základem úspěchu je neustále míchání. Pokud by se vám tuk odděloval a nechtěl se smíchat, přidejte trochu smetany. Nyní přidejte ořechy a opět míchejte, dokud nebude nádivka hustá (asi 10 minut).

Ještě teplou nádivku (ne horkou) natřete na dortové oplatky.Na 24 hodin třeba oplatky zatížit plechem. Jako závaží můžete použít krabicové džusy, nebo mléko. Hotové můžete polít čokoládou, nebo nechat jen tak. Nakrájejte navlhčeným nožem a podávejte. A buďte připraveni na to, že budete muset zanedlouho připravit další dávku 🙂

Zdroj:https://www.mimibazar.sk/