postup:

Připravte krém: Žloutky, cukr, mouku a škrob rozmíchejte. Přidejte 100-200 ml mléka a míchejte metličkou, dokud nebude směs hladká.

Přidejte zbylé mléko, smíchejte a přeložte na plamen.

Krém vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne a nezačnou se objevovat bublinky. Mícháme, dokud směs nemá konzistenci hustého pudinku.

Odstraňte krém z plamene. Přidejte máslo. Rozmíchejte, dokud se nerozpustí a rovnoměrně nerozmieša.

Nakrájejte banány na tenčí pláty.

Nyní jen sestavte dezert: Namažte spodní část hluboké mísy trochou krému.

Uložte vrstvu sušenek, zakryjte vrstvou krému.

Uložte vrstvu banánových plátků. Přikryjte jejich krémem.

Opakujte předchozí kroky, dokud se mísa nenaplní nebo dokud se ingredience neminou.

Dezert zakryjte potravinovou fólií, vložte ji do chladničky na 8 hodin, tehdy bude dezert chutnat nejlépe – pokud nemáte čas, nechte alespoň hodinu.

Odstraňte potravinovou fólii z povrchu koláče a ozdobte ji karamelovým kondenzovaným mlékem.

Zdroj:Dobrenoviny.sk