postup:
Na těsto si ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme sypké přísady – mouku, prášek do pečiva a kakao. Potom přidáme tekuté přísady – olej, mléko a dobře promícháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty.

Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 20-30 minut při teplotě 175 stupňů.

Dokud se koláček peče, připravíme si mléčnou zálivku. Teplé mléko postupně na mírném plameni zahříváme s cukrem a když se rozpustí, na závěr přidáme rum a odstavíme.

Na polevu si dáme na plamen smetanu na šlehání, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit.

Hned po upečení na ještě horký koláč vylijeme zálivku.

Na závěr polijeme polevou a necháme dobře vychladnout vychladnout.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: coolinarika