postup:
Na těsto si ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme sypké přísady – mouku, prášek do pečiva a kakao. Potom přidáme tekuté přísady – olej, mléko a dobře promícháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty.
Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 20-30 minut při teplotě 175 stupňů.
Dokud se koláček peče, připravíme si mléčnou zálivku. Teplé mléko postupně na mírném plameni zahříváme s cukrem a když se rozpustí, na závěr přidáme rum a odstavíme.
Na polevu si dáme na plamen smetanu na šlehání, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit.
Hned po upečení na ještě horký koláč vylijeme zálivku.
Na závěr polijeme polevou a necháme dobře vychladnout vychladnout.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: coolinarika