postup:
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. V sypké směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, droždí a cukr. Počkáme, dokud vyjde kvásek, přidáme ostatní přísady a vypracujeme jednotné těsto. Ke konci přidáme olivový olej, díky kterému bude těsto pružnější a měkčí.

Těsto rozdělíme na 10 míčků, z nichž vyformujeme 10 placek o průměru asi 12 cm. Placky uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí misky jsem střed palačinek stlačila, čímž vznikl vyvýšený okraj (použila jsem misku s průměrem 10 cm – tedy okraj měl asi 2 cm). Nezapomeňte si misku pokaždé posypat moukou, aby se nelepila na těsto.

Troubu zapneme na 200 stupňů a mezitím si na placky navrstvíme náplň – náplň vrstvíme do středové části – po vyvýšený okraj. Nejdříve omáčka, pak šunka a nakonec sýr.

Pečeme při teplotě 200 stupňů – nebo dokud okraje těsta nejsou zlatavé. Doporučuji i jen potřené máslem a česnekem – jsou výborné!

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk