Proces vaření
V teplém mléce rozpustíme cukr a droždí, promícháme. Pokud si nejste jisti svými kvasnicemi, na chvíli odejdeme.
Přidejte špetku soli a rostlinného oleje, vejce, promíchejte.
Mouku prosejte a postupně přidávejte.
Tip: možná budete potřebovat trochu více či méně mouky – hmota by měla být měkká, elastická, nelepivá.
Vložte těsto do nádoby, přikryjte a nechte na teplém místě 40-50 minut.
Mouku smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, rozinkami nebo mákem, podle vaší chuti skořicí.
Přidejte kousky studeného másla a hmotu rozemlejte rukama na drobky. Rozdělíme to na 4 části.
Těsto natáhněte rukama do vrstvy tak, aby vycházel vzduch, a poté ho válečkem vyvařte na tloušťku 4 mm.
Posypte jednu část vrstvy strouhankou a rovnoměrně ji rozložte.
Zakryjte druhou částí těsta, trochu ho rozválte na délku a šířku.
Znovu rozetřete strouhanku na jednu polovinu těsta, pak přikryjte druhou a vyválejte.
Rolku nakrájíme na porcované housky.
Plech přikryjte pergamenem a rozložte buchty.
Můžete namazat vejcem a poté posypat drobky – ale to je volitelné.
Zakryjte buchty a nechte 30 minut.
Pečeme asi 20 minut na 180 stupňů.
Zdroj:povarlol.com