Proces vaření

V teplém mléce rozpustíme cukr a droždí, promícháme. Pokud si nejste jisti svými kvasnicemi, na chvíli odejdeme.

Přidejte špetku soli a rostlinného oleje, vejce, promíchejte.

Mouku prosejte a postupně přidávejte.

Tip: možná budete potřebovat trochu více či méně mouky – hmota by měla být měkká, elastická, nelepivá.

Vložte těsto do nádoby, přikryjte a nechte na teplém místě 40-50 minut.

Mouku smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, rozinkami nebo mákem, podle vaší chuti skořicí.

Přidejte kousky studeného másla a hmotu rozemlejte rukama na drobky. Rozdělíme to na 4 části.

Těsto natáhněte rukama do vrstvy tak, aby vycházel vzduch, a poté ho válečkem vyvařte na tloušťku 4 mm.

Posypte jednu část vrstvy strouhankou a rovnoměrně ji rozložte.

Zakryjte druhou částí těsta, trochu ho rozválte na délku a šířku.

Znovu rozetřete strouhanku na jednu polovinu těsta, pak přikryjte druhou a vyválejte.

Rolku nakrájíme na porcované housky.

Plech přikryjte pergamenem a rozložte buchty.

Můžete namazat vejcem a poté posypat drobky – ale to je volitelné.

Zakryjte buchty a nechte 30 minut.

Pečeme asi 20 minut na 180 stupňů.

Zdroj:povarlol.com