Příprava:
Připravte těsto bez těsta. Za tímto účelem kombinujeme všechny přísady na těsto a na konci dávky přidáme měkké máslo. Zakryjte utěrkou a nechte 40 minut odpočívat.
Mezitím uděláme náplň.
Do tvarohu nalijte cukr, vanilkový cukr a žloutek. Hmotu dobře rozdrtíme do hladka. Přidejte nakrájené jahody. Jemně promíchejte.
Příprava náplně:
Stačí smíchat zakysanou smetanu, cukr a žloutek.
Když těsto přišlo, vyvařte ho na vrstvu tlustou 0,5 cm, vyřízněte hrnky sklenicí a natřete na ně náplň. Sevřeme po stranách a vytvoříme „čluny“.
Plech zakryjte pergamenovým papírem a produkty k sobě pevně položte. Zakryjte igelitovou fólií a odpočiňte 15 minut.
Namažte koláč s vejcem a pošlete jej na 30 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyjmeme, naplníme náplní a vrátíme do trouby na dalších 10 minut, aby se upékala.
Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.
Zdroj:povarlol.com