Příprava:

Připravte těsto bez těsta. Za tímto účelem kombinujeme všechny přísady na těsto a na konci dávky přidáme měkké máslo. Zakryjte utěrkou a nechte 40 minut odpočívat.

Mezitím uděláme náplň.

Do tvarohu nalijte cukr, vanilkový cukr a žloutek. Hmotu dobře rozdrtíme do hladka. Přidejte nakrájené jahody. Jemně promíchejte.

Příprava náplně:

Stačí smíchat zakysanou smetanu, cukr a žloutek.

Když těsto přišlo, vyvařte ho na vrstvu tlustou 0,5 cm, vyřízněte hrnky sklenicí a natřete na ně náplň. Sevřeme po stranách a vytvoříme „čluny“.

Plech zakryjte pergamenovým papírem a produkty k sobě pevně položte. Zakryjte igelitovou fólií a odpočiňte 15 minut.

Namažte koláč s vejcem a pošlete jej na 30 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Vyjmeme, naplníme náplní a vrátíme do trouby na dalších 10 minut, aby se upékala.

Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.

Zdroj:povarlol.com