Stojí za to vyzkoušet.

Pokud jste si mysleli, že kečup je jen na hranolky tak jste se akorát, mýlili : rajčatová omáčka se dá použít i proti nejrůznějším kuchyňským skvrnám. Snadno odstraní například připálené zbytky jídla. Stačí na dno pánve nalít kečup a nechat alespoň 15 minut odležet. 

Kyseliny v rajčatové omáčce rozpouštějí zbytky jídla a druhý den ráno je můžete setřít bez pasírování nebo tření. Také znovu začaruje měděné nádoby tím, že je potáhne a vyleští šperky. Pokud tomu nevěříte, zkuste to.

Vyleštěte své měděné nádobí

Zdravotní přínosy spojené s používáním mědi jako nádobí jsou četné. Vzhledem k této skutečnosti je každá domácnost seznámena minimálně s jedním měděným nádobím. Koroze vašich měděných ozubených kol může zhoršit kvalitu materiálu a snížit jeho použitelnost.

Kečup lze použít jako čisticí prostředek na drhnutí vašich kuchyňských pánví a jiného měděného náčiní. Masírováním určitého množství rajčatového kečupu může vaše nádobí zazářit jako nové.

Pokračování na další straně