postup:

Jako první si připravíme krém, kterým budeme dort plnit.

  1. Zahřejte mléko tak, aby bylo horké, ale aby nevřelo.
  2. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
  3. Přidejte mouku a vanilkový cukr (případně místo vanilkového cukru použijte vanilkový lusk, nebo esenci).
  4. Horké mléko vlijte do žloutkové směsi a míchejte tak, aby nezůstaly hrudky.
  5. Krém povařte cca 5 minut dokud nezhoustne.
  6. Potom ho přeložte do skleněné misky, kterou ponořte do větší mísy se studenou vodou, aby krém co nejdříve vychladl.

Nyní si připravíme korpus.

  1. Rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni a pak ji v misce rozmíchejte spolu s máslem a mlékem. Nechte vychladnout.
  2. Žloutky si vyšleháme zvlášť. Přidejte k nim cukr a šlehejte do pěny.
  3. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a pokračujte v šlehání.
  4. Prosátou mouku si smíchejte s práškem do pečiva a přidejte do žloutkové směsi.
  5. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně přimíchejte do hmoty, aby byla snadná a nadýchaná.
  6. Formu (velikost cca 22 – 24 cm) si vymažeme a vysypte moukou, nalijte do ní hmotu a pečte cca 45 minut při teplotě 180 stupňů.
  7. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je korpus upečený.
  8. Nechte úplně vychladnout.

Je načase poskládat si dort.

  1. Vychladlý korpus si rozřízněte na 3 části
  2. Každou vrstvu potřete krémem a spojte.
  3. Nutellu si trochu roztaví v mikrovlnné troubě.
  4. Celou dort natřete Nutellou a oztobte čokoládovými kapkami.
  5. Dejte do lednice a nechte ztuhnout.
  6. Ztuhlou dort rozkrájejte a podávejte.

Dort vydrží v ledničce čerstvý až 3 dny. I ji potřebujete skladovat déle, můžete ji zmrazit a znovu rozmrazit těsně předtím, než ji plánujete podávat.

Zdroj:.dobrenoviny.sk