postup:
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme nabobtnat.
Formu na pečení o rozměrech 20 x 30 cm vymažeme olejem nebo máslem.
Zbyly vodu Smíchov s cukrem a přendí na Mirna plamen. Vaříme za stálého Míchání, Dokud se cukr nerozpustí.
Když je želatina připraven, přendí ji do menšího hrnce a zahřívání rozpustíme.
Pak želatinu přidáme do cukrového sirupu a promícháme. Směs sejmeme z plameny a slehne mixérem přibližně 15 minut.
Nakonec přidáme banánovou esenci a Michal ještě 5 minut. Chcete-li dosáhnout ještě výraznější žluté barvy, přidejte pár kapek POTRAVINÁŘSKÉHO barviva.
Navrstvíme na plech a necháme ztuhnout.
Nakrájet na kousky a podáváme posypané strouhání čokoládou. Případně Můžeme potřít čokoládovou polevou.
Zdroj.somzena