Postup:

Namočte si chléb do mléka, pak z něho vytlačte přebytečnou šťávu a smíchejte ho s mletým masem.

Přidejte vejce, majonézu, sůl a pepř.

50 g tvrdého sýra a másla nakrájejte na malé kostičky.

Směs mletého masa si rozdělte na 10-12 částí, vyformujte z nich menší placičky a do středu vložte máslo se sýrem a vytvořte si karbanátky.

Smažte je na oleji po dobu 2 minut z každé strany. Nemusí být úplně hotové.

Osmažené karbanátky si vyložte na plech, nalijte tam olej z pánve, kde se smažily a můžete tam přidat i trochu vody-

Položte na ně tenké plátky rajčat.

Zbylý sýr si nastrouhejte, posypte jím maso a nakonec potřete majonézou.

Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte 30 minut.

Hotovo!

Karbanátky můžete péct rovnou v troubě bez smažení na pánvi. V tom případě, budete muset prodloužit čas pečení o 5-10 minut.