1. Rozdrolte droždí do mísy a přidejte cukr. Přidejte vejce a důkladně promíchejte, aby se droždí rozpustilo a spojilo. Přimíchejte tvaroh.
  2. Jablka nastrouhejte hrubým struhadlem a přidejte do směsi. Dobře promíchejte. Přidejte mouku a pečlivě zamíchejte.
  3. Přidejte vanilkový cukr a teplé mléko. Vše důkladně promíchejte, dokud vznikne hladké těsto.
  4. Těsto nechte odpočinout asi 10 minut. Na pánev dejte trochu oleje a rozehřejte ho.
  5. Lžící odebírejte těsto a vytvarujte lívance na pánvi. Smažte na mírném ohni z obou stran, dokud nebudou zlatavé. Důležité je udržovat střední teplotu, aby se lívance propekly zvenku i uvnitř.
  6. Hotové lívance nechte okapat na papírové utěrce a zbavte přebytečného oleje. Posypejte je moučkovým cukrem a můžete podávat.
  7. Přejeme vám skvělou chuť a dobrou náladu!