Postup:
Vejce by měla mít pokojovou teplotu, takže je vhodné je vyjmout z chladničky alespoň hodinu předem . Ideální velikost vajec pro tento recept je L.
Předehřejte troubu na 170 °C a začněte připravovat těsto.
Vejce a cukr ušlehejte do pěny.
Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
Promíchejte a přidejte olej. Míchejte, dokud se těsto nesjednotí.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
Připravte si ovoce:
Záleží na vás, jaké ovoce si vyberete, ale já doporučuji jablka, hrušky, nektarinky a broskve. Pro tento recept jsme použili jablka, která jsme si sami nasbírali.
Důkladně je omyjte, oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
Ovoce položíme navrch a jemně ho ponoříme do těsta. Ovoce se může dodatečně posypat cukrem nebo skořicí.
Hotový koláč vyjmeme, necháme vychladnout a na závěr posypeme moučkovým cukrem.
v receptu je použita kombinace hladké mouky a bramborového škrobu, my jsme ji nahradili polohrubou moukou.