Postup:

Vejce by měla mít pokojovou teplotu, takže je vhodné je vyjmout z chladničky alespoň hodinu předem . Ideální velikost vajec pro tento recept je L.

Předehřejte troubu na 170 °C a začněte připravovat těsto.

Vejce a cukr ušlehejte do pěny.

Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.

Promíchejte a přidejte olej. Míchejte, dokud se těsto nesjednotí.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.

Připravte si ovoce:

Záleží na vás, jaké ovoce si vyberete, ale já doporučuji jablka, hrušky, nektarinky a broskve. Pro tento recept jsme použili jablka, která jsme si sami nasbírali.

Důkladně je omyjte, oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

Ovoce položíme navrch a jemně ho ponoříme do těsta. Ovoce se může dodatečně posypat cukrem nebo skořicí.

Hotový koláč vyjmeme, necháme vychladnout a na závěr posypeme moučkovým cukrem.

v receptu je použita kombinace hladké mouky a bramborového škrobu, my jsme ji nahradili polohrubou moukou.