postup:

Bílky vyšleháme s cukrem na sníh, poté do sněhu opatrně vmícháme ostatní přísady na těsto při nízkých otáčkách. Těsto se navrství na vymazaný a vysypaný plech s průměrem 22 cm, peče se 25 – 30 minut při 170 ° C, pak se nechá vychladit na pokojovou teplotu.

Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme asi 3/4 šálku vody (pokud nejsou velmi šťavnaté), dusíme do měkka. Nakonec zahustíme 1 balíčkem vanilkového pudinkového prášku. Jablečnou hmotu navrstvíme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec přidáme smetanovou vrstvu – smetanu vyšleháme s cukrem a zakysanou smetanou. Nakonec zahustíme želatinovým ztužovačem.

Před podáváním ozdobte vrch strouhanou čokoládou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk