postup:

Tuk rozpustíme v mikrovlnce nebo vodní lázni a necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme žloutky s cukrem (práškový i vanilkovým) a když je směs nadýchaná a světla, přidáme i vychladlý tuk. Prošleháme, přidáme mléko a opět promícháme, aby se všechny přísady dobře propojili. Nakonec, za stálého míchání, přidáme do směsi i mouku.

V samostatné misce si z bílků ušleháme tuhý sníh, těsně před koncem šlehání do něj vmícháme i šťávu z 1 citronu. Nyní obě hmoty opatrně propojíme, aby si těsto zachovalo nadýchanou konzistenci.

Těsto navrstvíme na plech s vyššími okraji (17 × 27 cm), vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů. Pečeme cca 45 minut, přičemž koláček třeba sledovat a když svrchu začne praskat, je připraven a můžeme jej vybrat z trouby. Necháme vychladnout a následně vložíme do chladničky ztuhnout. Koláček je připraven. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj: Przepisy