Přinášíme vám sbírku tipů, triků a zlepšováků, které sbíraly hospodyňky po celé roky. Na mnohé z nich se dokonce už téměř zapomnělo.

To by však byla velká škoda, v kuchyni vám mohou usnadnit práci a ušetřit peníze.

1) Aby byla smaženice nadýchanější, rozmíchejte vajíčka se studenou vodou. Na jeden šálek vajec přidáme 2 lžíce studené vody.

2) Namísto droždí můžete do těsta přidat trochu brandy.

3) Chcete-li z bílků ušlehat nejlepší sníh, musí být pořádně vychlazené. Nezapomeňte také přidat při šlehání pár kapek citrónové šťávy. Se žloutky je to přesně naopak, měly by být pokojové teploty a vždy je šlehejte s cukrem.

4) Pokud chcete péct nebo smažit maso tak, aby bylo zlatavé, potřete ho před přípravou trochou medu.

5) Cibule ztratí hořkost a bude mnohem chutnější, když ji po nakrájení dáte do síta a propláchnete vroucí vodou.

6) Pečeně bude mnohem měkčí a lahodnější, když ji před přípravou posypete cukrem.

7) Pokud nechcete, aby brambory ve slupce praskly, do vody, v níž je vaříte přidejte trochu octa.

článek pokračuje na druhé stránce..