Další studie zveřejněná ve Výživovém výzkumu potvrdila, že bílé víno má škodlivý účinek na naši sklovinu. Pijete-li tento druh alkoholu, vyplavujete z povrchu zubů vápník a fosfor. Vědci zdůrazňují, že v tomto ohledu jsou Rieslingové nejškodlivější. Podle odborníků je bezpečnější zvolit si červená vína vyrobená z Rioja nebo Pinot noir.

To však není konec. Bílé víno je jedním z nejvíce kalorických nápojů. 175 ml bílého vína má 160 kalorií. To není jediný důvod, proč bílé víno přispívá k přibývání na váze. Když konzumujeme alkohol, naše tělo se ho nejprve pokusí odstranit, zatímco všechny ostatní procesy se zpomalí. To zase způsobuje ukládání tuků a přibývání na váze.

V roce 2016 vědci zveřejnili studii, která potvrdila, že bílé víno zvyšuje riziko rakoviny kůže až o 13 procent. Vědci se domnívají, že je to chyba acetaldehydu, který poškozuje naši DNA a ztěžuje její opravu. Acetaldehyd je také přítomen v červeném víně, ale díky obsahu antioxidantů v červeném víně je jeho toxický účinek snížen.

Zdroj:o2pl