postup:
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme i všechny suché přísady. Nakonec opatrně vmícháme sníh do žloutkové hmoty.

Připravíme si plech na pečení (25 × 35 cm), který vyložíme pečícím papírem a navrstvíme na něj těsto. Troubu zahřejeme na 180 stupňů a pečeme při teplotě 180 minut 25 minut. Těsto můžeme otestovat pomocí párátka. Když je upečené, necháme dobře vychladnout.

Na krém si smícháme 2,5 sklenice mléka s cukrem a vanilkovým cukrem, přendáme na plamen a zahříváme. V zbylém mléce rozmícháme žloutky s moukou a škrobem. Když mléko sevře, sejmeme ho z plamene a vmícháme do něj žloutkovou směs. Opět přendáme na slabý plamen a za stálého míchání uvaříme hustý krém.

Krém necháme vychladnout a následně do něj po lžičkách vmícháme našlehané máslo.

Želatinu necháme nabobtnat v pár lžících studené vody. Potom rozpustíme asi v 800 ml horké vody. Na těsto navrstvíme nejprve krém, uložíme kousky jahod a nakonec přelijeme želatinou. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:smaker.pl