postup:
Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme rozvařit do hrnce s hrubším dnem – stačí jen chvilka, netřeba rozvařit celkem na kaši. Přidáme citrónovou šťávu, nasypeme pudink a mícháme, dokud nevznikne hustší hmota. Dosladíme cukrem.
Smetanu vyšleháme na šlehačku a stejně si našleháme i mascarpone se zbylým cukrem. Potom obě hmoty smícháme.
Jahodový sirup přidáme do vody a tuto sladkou tekutinu používáme na namáčení piškotů. Piškoty musí být dostatečně namočí, aby změkly a mohli jste je vkládat do mísy tak, aby kopírovaly její tvar. Mísu vyložíme fólií a vyložíme piškoty.
Na piškoty navrstvíme část krému a na krém rozvařené a vychladlé jahody. Pokračujeme zbytkem krému – uhladíme. Dáme ztuhnout do ledničky- ideální i na celou noc a potom opatrně vyklopíme. To je vše, přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: ricettedalmondo