postup:
Aby koláček správně vydařil, je nutné dodržet přesný postup a také teplota přísad je velmi důležitá. Máslo dáme před přípravou rozpustit, ale musí být vychlazené, když s ním pracujeme, stejně dobře vychlazené musí být i mléko. Je dobré, pokud jsou žloutky pokojové teploty a bílky naopak vychlazené.
Žloutky spolu s cukrem ušleháme do pěny. Hmota by měla zdvojnásobit svůj objem. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a vanilkové aroma. Za stálého šlehání do směsi vmícháme i mouku. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a postupně ho ručně vmícháme do žloutkové hmoty.
Těsto má tekutou konzistenci. Teď už stačí jen vylít ho na plech, který jsme si předtím vymastili a vysypali moukou. Těsto vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme asi 40 minut. Zákusek je připraven, když je na vrchu zlatavý (mohou se objevit i praskliny). Nebojte se, pokud se vám střední část zdá tekutá, zákusek během chladnutí zhoustne a bude přesně takový, jak má být.
Když zákusek vychladne, vložíme do chladničky a podáváme dobře vychlazený.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: ketkes