Ach, to kouzlo dětství. Čas nekonečného objevování, svobodomyslnosti a nekonečné touhy sníst celou cukrárnu. Jako dospělí už víme, jaká nebezpečí s sebou nese přílišná konzumace sladkostí. Někdy se v nás ale probudí vůně z dětství a ani dnes nedokážeme odolat lákavým sladkostem.

Toto video je řešením tohoto problému. Ve videu se můžete podívat, jak se tyto sladkosti vyrábějí. Pokud tento typ sladkostí patřil a stále patří k vašim oblíbeným, může být pro vás prezentované video obtížné sledovat. Případně máte kamaráda vegetariána, který vám již vysvětlil, že tyto bonbony se vyrábějí ze želatiny, která se získává zpracováním zvířecí kůže a kostí. Tato informace však nemusí stačit k tomu, aby tyto sladkosti přestal jíst.

Belgická kameramanka Alina Kneepkens se to naštěstí rozhodla změnit.

Natočila děsivý dokumentární film, ve kterém podrobně ukázala, jak se vyrábějí pryžové medvídci, hadi a jiné tvary želé bonbonů. Ukáže to, co všichni známe a milujeme. Nebo finální bonbóny předtím, než je vložíme do úst a vychutnáme si jejich lahodnou sladkou chuť (jinak pocházející ze zpracovaného cukru).

Video odhaluje slavný zrod těchto „dobrot“. Tento film je jen jedním ze série dokumentárních filmů, které odhalují způsoby výroby našich potravin.

Pokračování na další straně