postup:

1.Příprava si formu na pečení o velikosti 25 x 31 cm, jejíž dno vyložíme sušenkami. Zalijeme šálky (buď koupíme už zkaramelizované nebo klasické salko vaříme cca 3 hodiny ve vodě) a pěkně uhladíme. Znovu navrstvíme sušenky.

2.250 ml mléka přivedeme do varu a ve druhé polovině rozmícháme cukr, mouku a škrob. Když nám mléko vře, přidáváme za stálého míchání druhou mléčnou směs a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout.

3.Maslo utřeme do pěny a postupně přidáme vychladlou mléčnou hmotu. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Naskládáme vrstvu sušenek.

4.Smotanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem a cukrem do tuhé pěny. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout. (Pokud chceme mít smetanovou vrstvu zcela tuhou – přidáme 1 bal. Práškové želatiny – ale nemusí být)

5.Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Dobrou chuť!

 Zdroj: bizneswomanwkuchni.pl