Použití octa při vaření brambor je jednoduchý kuchařský trik, který pomůže udržet jejich tvar a zlepší chuť vašich pokrmů, říkají odborníci.
Brambory jsou v kuchyni velkým favoritem a hodí se ke každému pokrmu. Je základem mnoha receptů díky své rozmanitosti a nutričním vlastnostem. Existují však způsoby, jak udělat bramborová jídla ještě chutnější, stačí přidat ocet. Odborníci z časopisu Sante + sdíleli tajemství, proč se při vaření brambor přidává ocet.
Podle odborníků ocet pomáhá vařit brambory a na povrchu tvoří tenkou kůrku. To je důležité, pokud si chcete zachovat tvar brambor během smažení nebo pečení.
„Ocet pomáhá bramborám vytvářet na vnější straně tenkou krustu, která jim umožňuje udržet tvar hrnce, měla by být přidána lžička octa po dobu 4-5 minut, aby se zabránilo hořkosti.“
Kyselina octového octa navíc zabraňuje rozkladu pektinu, což také ovlivňuje strukturu brambor.
Kolik octa je potřeba k vaření brambor
Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, postupujte podle těchto tipů:
- Brambory vaříme v osolené vodě 30 minut.
- 15 minut po začátku vaření přidejte lžičku octa na každých 4-5 brambor.
Bez ohledu na typ octa (jablečný, vinný nebo bílý) bude fungovat stejně dobře.
„Ocet je proto vynikajícím pomocníkem při vaření brambor a získání nejlepší chuti vašich pokrmů,“ uzavírají odborníci.
Pokračování na další straně