Odborníci také tvrdí, že sladké ovoce je výbornou náhradou nezdravých dezertů. Koneckonců, nepřinesou žádné škody na postavě. Látky obsažené v datlích navíc udržují pokožku elastickou a krásnou.

A vláknina v ovoci pomáhá zlepšit trávení, řeší problém se zácpou a vytváří zdravé prostředí ve střevech.

Každý, kdo jedl datle, si vzpomene na jejich typickou sladkost. To není překvapivé: Datle se skládají přibližně ze 70 % ze sacharidů. Poměr glukózy a fruktózy je téměř 50:50. Díky tomu jsou datle jedním z nejsladších druhů ovoce. Obsahují však velmi málo bílkovin a minimum tuků.

Vědecké studie ukazují, že datle jsou jedním z nejbohatších zdrojů antioxidantů mezi sušenými plody. Tyto látky mají v těle mnoho důležitých funkcí. Lidské tělo si je však nedokáže samo vyrobit, proto je musíme v dostatečném množství přijímat stravou. Co antioxidanty poskytují? Antioxidanty mají protizánětlivé účinky, regulují aktivitu enzymů a podporují normální činnost jater.